Тротуарна плитка набула поширення завдяки поєднанню в собі доступної вартості і прекрасних технічних якостей.
  • 0
  • Кошик порожній

Тротуарна плитка особливості даної альтернативи натуральному каменю

Тротуарна плитка особливості даної альтернативи натуральному каменю

Тротуарна плитка особливості даної альтернативи натуральному каменю

21.06.20161264

Останнім часом все частіше можна виявити дороги, вимощені тротуарною плиткою. Поширеність даного будівельного матеріалу постійно набирає обертів, що викликано такими факторами, як її доступна ціна і прекрасні міцнісні якості.

Якщо порівнювати тротуарну плитку з колись лідируючим натуральним каменем, який використовували в дорожньому будівництві, то переваги першої очевидні. Складність обробки натурального каменю в значній мірі позначалася на його вартості, збільшуючи її. Плитка ж позбавлена ​​цього недоліку, оскільки її виробництво дуже просте.

Для отримання тротуарної плитки необхідна бетонна суміш, яка заливається в спеціальний форми або автомат (в залежності від технології її виробництва). Після проведення над сумішшю певних маніпуляцій, в результаті виходять готові вироби. Дешевизна самого бетону і процес роботи роблять тротуарну плитку максимально доступною в ціновому плані.

Основною характеристикою тротуарної плитки, як і натурального каменю, є міцність. Бетон, сам по собі володіючи міцністю, після технологічних процесів, знаходить високу навантажувальну здатність, яка через деякий час ще більше підвищується. Якщо використаний якісний матеріал і дотримані всі технологічні аспекти, то тротуарна плитка прослужить довгий термін, не втративши своїх властивостей, на ній не з'являться тріщини і інші руйнування, часто властиві бетонних конструкцій. Крім цього, якщо в бетонну суміш будуть додані спеціальні хімічні добавки, то вона отримає поліпшені показники морозостійкості.

Таким чином, тротуарна плитка практично не поступається натуральному каменю за показниками міцності. Вона може витримувати великі навантаження, і отже, застосовуватися в різних областях, включаючи промислові об'єкти, місця руху або стоянки автотранспортних засобів і подібного.

Втім, крім міцності, і декоративних якостей не позбавлена ​​тротуарна плитка. Вибір даного матеріалу на сьогоднішній день по-справжньому величезний. Не тільки різноманітність кольорів, але і візерунків, форм дозволяють підібрати плитку, зовнішніми характеристиками ідеально відповідну навколишнього дизайну. Так, можна підібрати більш суворі варіанти в сірих тонах, або ж різнокольорову бруківку, плитку, яка імітує камінь, цегла. Тротуарна плитка відкриває дійсно широкі можливості застосування, і прекрасно задовольняє потреби самого прискіпливого забудовника.

Інші новини розділу

наверх