Як вибрати диван з каркасом високої якості? Багато хто лякається, коли перед ними постає завдання про покупку м'яких меблів.
  • 0
  • Кошик порожній

Як вибрати диван з каркасом високої якості

Як вибрати диван з каркасом високої якості

Як вибрати диван з каркасом високої якості

10.03.2016184

Не варто заздалегідь лякатися і налаштовувати себе на те, що нічого не вийде. Щоб придбати в свій будинок меблі високої якості необхідно ретельно вивчити всі характеристики меблів. Але слід завжди пам'ятати, що найбільшої уваги до себе вимагає каркас меблів.

 Диван по праву можна назвати самим основним елементом будь-якого інтер'єру, без нього не можна уявити повноцінний відпочинок. З огляду на це потрібно вибирати диван необхідно дуже ретельно. З покупкою поспішати не варто, поки ви повністю не визначиться з моделлю.

В першу чергу потрібно оцінити якість і властивості основи. Каркас дивана - це саме та деталь, від якої залежить те, настільки довго ми зможемо повноцінно його експлуатувати. Крім того каркас визначає не тільки термін служби але і рівень комфорту.

В основному для виготовлення каркаса використовуються такі поширені матеріали як дерево, ДСП, брус і метал. Каркас може бути виготовлений тільки з одного виду матеріалу так і в поєднанні декількох. Всі вищевказані матеріали підходять для виготовлення дивана, який буде володіти високими якісними властивостями, але кінцевий результат багато в чому залежить від того який рівень якості у самих матеріалів. Від того чи іншого типу деревини залежить дуже багато чого. Якщо розглядати недорогі варіанти меблів, то найчастіше для виготовлення їх каркаса використовується такий вид деревини як сосна. Слід звернути увагу на те, що довго і якісно зможе прослужити тільки той диван для каркаса, якого було взято та сосна, яка попередньо була добре висушена і спеціально оброблена.

Хорошими експлуатаційними властивостями характеризується береза. Її вартість трохи вище, ніж у сосни, але вона цілком по кишені звичайним споживачам із середнім матеріальним достатком.

В процесі вибору меблів потрібно задати запитання продавцеві - консультанту про те, які види матеріалу використовувалися для виготовлення бічних частин. У разі, коли цим матеріалом виявляється брус, то необхідно віддавати перевагу клеєного варіанту. Якщо ж ДСП, то його клас повинен бути Е1, але не вище.

Досить високим терміном експлуатації відрізняються дивани з металевим каркасом. У даній ситуації необхідно оглянути всі існуючі з'єднання і шви.

Інші новини розділу

наверх